جدیدترین‌ دستاوردهای فیزیک

شامل : آموزش ، نمونه سوالات امتحانی و آخرین دستاوردها در زمینه فیزیک

جدیدترین‌ دستاوردهای فیزیک

شامل : آموزش ، نمونه سوالات امتحانی و آخرین دستاوردها در زمینه فیزیک

فضاپیمای «مسنجر» به مدار سیاره عطارد رسید

http://neophysics.blogsky.com/فضاپیمای «مسنجر» ناسا برای نخستین بار در تاریخ فضاپیماها توانست با موفقیت به مدار اطراف سیاره عطارد وارد شود. فضاپیمای مسنجر روز پنج‌شنبه پس از طی 600/785/885/7 کیلومتر مسافت در مدت نزدیک به شش سال و نیم وارد مدار سیاره عطارد شد. این اولین باری است که یک فضاپیما چنین مرحله برجسته‌ای از مهندسی و علم را در درونی‌ترین سیاره منظومه شمسی به انجام می‌رساند. این فضاپیما قرار است از روز چهارم آوریل در فاصله 195 کیلومتری سطح عطارد پرواز کرده و برای یک سال، تمام سیاره را کاوش کند. از مهمرین برنامه‌های این فضاپیما تحقیق در مورد میدان مغناطیسی عطارد و بررسی وجود یخ در چاله همیشه تاریک و منجمد آن است که در نزدیکی قطب سیاره قرار دارد. اگر این برنامه‌ها درست پیش نرود به احتمال زیاد این فضاپیمای 446 میلیون دلاری از مدار عطارد خارج شده و در مدار خورشید قرار خواهد گرفت. سیاره عطارد که نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است از شرایط آب و هوایی بسیاری سختی برای تحقیق و بررسی علمی برخوردار است. دمای سطح آن می‌تواند سرب را ذوب کند. مسنجر در حال حاضر در فاصله 46 میلیون کیلومتری خورشید و 155 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد. نزدیکی بیش از حد سیاره عطارد به خورشید به این معنی است که در نواحی استوایی بخش رو به خورشید دمایی بیش از 600 درجه سانتیگراد حاکم است. این درحالی‌است که دانشمندان بر این باورند که ممکن است در قطب‌های قسمت همیشه در سایه این سیاره یخ آب وجود داشته باشد. جرم سیاره عطارد به رغم اندازه آن به حدی زیاد است که به نظر می رسد بیش از دوسوم حجم آن از ترکیب آهن و فلز ساخته شده باشد. این سیاره همچنین برخلاف سیارات زحل و مریخ از یک میدان مغناطیسی برخوردار است. سازمان‌های فضایی اروپا و چین نیز قرار است در همین دهه فضاپیماهایی به این سیاره ارسال کنند.

ثبت طیف خورشید ، مشتری و ماه توسط محققان دانشگاه الزهرا

http://neophysics.blogsky.com/محققان دانشگاه الزهرا (س) با طراحی و ساخت طیف سنجی نجومی موفق به ثبت طیف خورشید، مشتری و ماه شدند. راضیه زارعی، دانشجوی گروه فیزیک دانشگاه الزهرا و مجری  اظهارکرد: با طراحی و ساخت ابزار اتصالی بین تلسکوپ و طیف سنج فیبرنوری، طیف چند جرم نجومی مانند خورشید، مشتری و ماه را به ثبت رساندیم به گونه‌ای که طیف های ثبت شده به دو روش تابع توزیع پلانک و قانون جابه‌جایی وین دمای این اجرام تعیین و با استفاده از اثر دوپلر سرعت آن‌ها را به دست آوردیم. وی افزود: با استفاده از ابزار رصدی موجود و ارتقاء آن ها و استفاده از شبیه سازی داده‌های ثبت شده به وسیله  تلسکوپ و طیف سنج، امکان اندازه گیری دو پارامتر، دما و سرعت اجرام نجومی بوجود آمد؛ به گونه‌ای که نتایج به دست آمده نشان‌دهنده‌ سازگاری قابل قبولی با نتایج گزارش شده‌ موجود بوده و از آنجایی که این وسیله که برای اولین بار در کشور ساخته شده امکان مطالعه اجرام نجومی با استفاده از طیف سنجی را افزایش داده است، حتی قابلیت تعیین مواد تشکیل‌دهنده آنها را دارد .این دانشجوی دانشگاه الزهرا(س) با بیان اینکه این ابزار اتصالی که نوعی طیف‌سنج نجومی است باعث متمرکز شدن نور جرم نجومی بر روی فیبر نوری شده تمام نور رسیده از جرم نجومی را در تلسکوپ جذب می کند، در خصوص چگونگی انجام این طرح، خاطرنشان کرد: با استفاده از این سامانه، از طیف ماه، مشتری و خورشید در چندین نوبت طیف سنجی به عمل آمده و طیف های بدست آمده را با تابع توزیع پلانک و قانون جابجایی وین برازش می‌کند؛ به گونه‌ای که دمای جرم‌های مورد نظر شبیه‌سازی شد.

ادامه مطلب ...

بشقاب پرنده بدون سرنشین در کشور ساخته شد

http://www.neophysics.ir/محققان هوا فضای کشورموفق به ساخت بشقاب پرنده بدون سرنشین ویژه فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی شدند. بشقاب پرنده (کوادروتور) «زحل» که در نمایشگاه فناوری‌های راهبردی در حضور مقام معظم رهبری ارائه شده است یک عمود پرواز نسل جدید مجهز به اتوپایلت، پایدارساز تصویر و GPS و دارای دو سیستم مجزای فیلمبرداری هوایی با کیفیت FULL HD و عکسبرداری هوایی با کیفیت 10 مگاپیکسل با قابلیت ارسال و ضبط همزمان تصویر است. این پرنده دارای ایستگاه زمینی کوچک و پرتابل و مانیتورینگ است و از قابلیت پرواز در فضاهای بسته و اماکن باز برخوردار است. بشقاب پرنده زحل توسط محققان صنایع هوا فضای فرنانس و با همکاری اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران طراحی و ساخته شده است. قابلیت پرواز و تصویربرداری در فضای بسته و محدود، پایداری و کنترل پذیری بسیار خوب و قابل اطمینان، ضبط عکس و فیلم و ارسال همزمان تصاویر به ایستگاه زمینی، سهولت حمل و نقل و راه‌اندازی و پرواز با صدای بسیار کم از مزایا ی این پرنده عمودپرواز است.